A darált marhahúst fűszerezzük, pici olívaolajjal, majd a burger formázó segítségével megformázzuk a hús alját.
A kialakított mélyedésbe sajtot és ízlés szerint jalapeno paprikát helyezünk, majd egy újabb réteg hússal lezárjuk.
A 180 fokra előmelegített fa pellet grillsütőbe helyezzük be a húspogácsát és süssük oldalanként néhány percig. Látni fogjuk ahogy átsül, kiszárítani pedig a töltöttsége miatt is elég nehéz.
A bacon jam elkészítéséhez a szalonnát és a hagymát is kockázzuk fel apróbbra.
A szalonnát kezdjük el lesütni, majd adjuk hozzá a hagymát is és amikor üveges lesz öntsük hozzá a barnacukrot.
Karamellizálás után adjuk hozzá a bbq szószt, a balzsamecetet, fűszereket és egy kis vizet.
Főzzük addig amíg krémes, sűrű állagot nem kapunk.
A burger összeállításához a bucikat kissé pirítsuk le, majd kenjünk meg bacon jammel, helyezzük rá a húst és a tetejével lezárva már fogyaszthatjuk is.