Töltött burger bacon jammel
Töltött burger bacon jammel
Eszközök
- Milestone66 Öntöttvas serpenyő
- Burger formázó
Hozzávalók
Burger
- 500 gramm marhahús
- 150 gramm reszelt sajt
- 2 darab burger buci
- savanyú uborka, jalapeno
Bacon jam
- 250 gramm füstölt szalonna
- 4 darab kisebb fej vöröshagyma
- 250 gramm barna cukor
- 100 gramm BBQ szósz
- 2 evőkanál balzsamecet
- só, bors
- 100 ml víz
Instrukciók
- A darált marhahúst fűszerezzük, pici olívaolajjal, majd a burger formázó segítségével megformázzuk a hús alját.
- A kialakított mélyedésbe sajtot és ízlés szerint jalapeno paprikát helyezünk, majd egy újabb réteg hússal lezárjuk.
- A 180 fokra előmelegített fa pellet grillsütőbe helyezzük be a húspogácsát és süssük oldalanként néhány percig. Látni fogjuk ahogy átsül, kiszárítani pedig a töltöttsége miatt is elég nehéz.
- A bacon jam elkészítéséhez a szalonnát és a hagymát is kockázzuk fel apróbbra.
- A szalonnát kezdjük el lesütni, majd adjuk hozzá a hagymát is és amikor üveges lesz öntsük hozzá a barnacukrot.
- Karamellizálás után adjuk hozzá a bbq szószt, a balzsamecetet, fűszereket és egy kis vizet.
- Főzzük addig amíg krémes, sűrű állagot nem kapunk.
- A burger összeállításához a bucikat kissé pirítsuk le, majd kenjünk meg bacon jammel, helyezzük rá a húst és a tetejével lezárva már fogyaszthatjuk is.