Bejelentkezés

Blog

Legutóbbi bejegyzések
Töltött burger bacon jammel

Töltött burger bacon jammel

 

Töltött burger bacon jammel

Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 30 perc
Kategória Főétel, Szendvics
Konyha Amerikai

Eszközök

  • Milestone66 Öntöttvas serpenyő
  • Burger formázó

Hozzávalók
  

Burger

  • 500 gramm marhahús
  • 150 gramm reszelt sajt
  • 2 darab burger buci
  • savanyú uborka, jalapeno

Bacon jam

  • 250 gramm füstölt szalonna
  • 4 darab kisebb fej vöröshagyma
  • 250 gramm barna cukor
  • 100 gramm BBQ szósz
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • só, bors
  • 100 ml víz

Instrukciók
 

  • A darált marhahúst fűszerezzük, pici olívaolajjal, majd a burger formázó segítségével megformázzuk a hús alját.
  • A kialakított mélyedésbe sajtot és ízlés szerint jalapeno paprikát helyezünk, majd egy újabb réteg hússal lezárjuk.
  • A 180 fokra előmelegített fa pellet grillsütőbe helyezzük be a húspogácsát és süssük oldalanként néhány percig. Látni fogjuk ahogy átsül, kiszárítani pedig a töltöttsége miatt is elég nehéz.
  • A bacon jam elkészítéséhez a szalonnát és a hagymát is kockázzuk fel apróbbra.
  • A szalonnát kezdjük el lesütni, majd adjuk hozzá a hagymát is és amikor üveges lesz öntsük hozzá a barnacukrot.
  • Karamellizálás után adjuk hozzá a bbq szószt, a balzsamecetet, fűszereket és egy kis vizet.
  • Főzzük addig amíg krémes, sűrű állagot nem kapunk.
  • A burger összeállításához a bucikat kissé pirítsuk le, majd kenjünk meg bacon jammel, helyezzük rá a húst és a tetejével lezárva már fogyaszthatjuk is.

Videó

Kulcsszó bacon, burger, töltött

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése