Bejelentkezés

Blog

Legutóbbi bejegyzések
Nápolyi desszert pizza

Nápolyi desszert pizza

Nápolyi desszert pizza

A kulináris kreativitás végtelen határokat feszeget, és egy újabb lenyűgöző ízkavalkád készül kibontakozni az ízlelőbimbóink számára: Egy olyan édes-sós mesterművet mutatunk most be, amely garantáltan elvarázsolja az ízek szerelmeseit: a mogyorókrémes-banános nápolyi pizzát. Ez az étel egy rendkívüli találkozás a tradicionális olasz konyhaművészet és a csábító édességek világa között, egy olyan gasztronómiai kaland, amelynek minden harapása páratlan ízharmóniát okoz. Képzeljük el a ropogós nápolyi pizzalap nyújtózkodását a mogyorókrém lágy ölelésében, melyet a friss, érett banán selymes textúrája koronáz meg. Az eredeti nápolyi pizza direkt tésztából, maximum 24 óra kelesztéssel készül, míg mi most picit másképpen vezettük a tésztát, így hivatalosan csak nápolyi jellegűnek nevezhetjük a finomságunkat.
Előkészítési idő 1 nap
Elkészítési idő 2 perc
Kategória Pizza
Konyha Olasz

Eszközök

  • Milestone66 Devil Fire pizzakemence

Hozzávalók
  

  • 1 darab 270 grammos hosszú kelesztésű pizzabuci A 100% bigán vagyis előtésztán alapuló pizzabucink hazai teljes kiörlésű dupla őrlésű pizzalisztből készült, 70% hydratációval, 30 g sóval, 1,5 gramm aktív száraz élesztővel, amelyből összesen 6 db 270 grammos bucit kaptunk.Formázás után 48 órát pihentettük a 4 fokos hűtőben, majd sütés előtt 2 órával kivettük és szobahőn is szabadjára engedtük.
  • 2 evőkanál csokis mogyorókrém pl. Nutella
  • 1 darab banán
  • 1 evőkanál mogyoró

Instrukciók
 

  • A pizza kemencénket sütés előtt 15-20 perccel már befűtöttük, ennyi idő bőven elég a kívánt 430 fokos hőmérséklethez és hála a forgós pizzakőnek az ajtaját sem kell nyitogatnunk.
  • A pizzabucit kinyújtjuk, odafigyelve arra, hogy a széle épen maradjon, hiszen így fog szépen megemelkedni a cornicione (a pizza széle) és így maradnak épen a légbuborékok.
  • A kinyújtott tésztát megkenjük a csokikrémmel, majd érkezhet is rá néhány szelet banán. A kevesebb több, nem szabad túlzásba vinni egyik feltétet sem.
  • A forró kemencébe helyezzük a tésztát, majd kb. 60-90 másodpercen keresztül sütjük. A csokikrém gyorsan karamellizálódni fog, erre érdemes odafigyelni.
  • Miután kivettük ne felejtsük el megszórni egy kis mogyoróval majd egy picit pihentetni.
  • Végeredményként egy karamellizált, édes desszert pizzát kapunk könnyed roppanós pizzaszéllel.
Kulcsszó nápoly, pizza

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése