Nápolyi desszert pizza
Nápolyi desszert pizza
A kulináris kreativitás végtelen határokat feszeget, és egy újabb lenyűgöző ízkavalkád készül kibontakozni az ízlelőbimbóink számára: Egy olyan édes-sós mesterművet mutatunk most be, amely garantáltan elvarázsolja az ízek szerelmeseit: a mogyorókrémes-banános nápolyi pizzát. Ez az étel egy rendkívüli találkozás a tradicionális olasz konyhaművészet és a csábító édességek világa között, egy olyan gasztronómiai kaland, amelynek minden harapása páratlan ízharmóniát okoz. Képzeljük el a ropogós nápolyi pizzalap nyújtózkodását a mogyorókrém lágy ölelésében, melyet a friss, érett banán selymes textúrája koronáz meg. Az eredeti nápolyi pizza direkt tésztából, maximum 24 óra kelesztéssel készül, míg mi most picit másképpen vezettük a tésztát, így hivatalosan csak nápolyi jellegűnek nevezhetjük a finomságunkat.
Eszközök
- Milestone66 Devil Fire pizzakemence
Hozzávalók
- 1 darab 270 grammos hosszú kelesztésű pizzabuci A 100% bigán vagyis előtésztán alapuló pizzabucink hazai teljes kiörlésű dupla őrlésű pizzalisztből készült, 70% hydratációval, 30 g sóval, 1,5 gramm aktív száraz élesztővel, amelyből összesen 6 db 270 grammos bucit kaptunk.Formázás után 48 órát pihentettük a 4 fokos hűtőben, majd sütés előtt 2 órával kivettük és szobahőn is szabadjára engedtük.
- 2 evőkanál csokis mogyorókrém pl. Nutella
- 1 darab banán
- 1 evőkanál mogyoró
Instrukciók
- A pizza kemencénket sütés előtt 15-20 perccel már befűtöttük, ennyi idő bőven elég a kívánt 430 fokos hőmérséklethez és hála a forgós pizzakőnek az ajtaját sem kell nyitogatnunk.
- A pizzabucit kinyújtjuk, odafigyelve arra, hogy a széle épen maradjon, hiszen így fog szépen megemelkedni a cornicione (a pizza széle) és így maradnak épen a légbuborékok.
- A kinyújtott tésztát megkenjük a csokikrémmel, majd érkezhet is rá néhány szelet banán. A kevesebb több, nem szabad túlzásba vinni egyik feltétet sem.
- A forró kemencébe helyezzük a tésztát, majd kb. 60-90 másodpercen keresztül sütjük. A csokikrém gyorsan karamellizálódni fog, erre érdemes odafigyelni.
- Miután kivettük ne felejtsük el megszórni egy kis mogyoróval majd egy picit pihentetni.
- Végeredményként egy karamellizált, édes desszert pizzát kapunk könnyed roppanós pizzaszéllel.