Bejelentkezés

Blog

Legutóbbi bejegyzések
Marhapörkölt dutch ovenben hagymás tarhonyával

Marhapörkölt dutch ovenben hagymás tarhonyával

 

Marhapörkölt dutch oven-ben

Előkészítési idő 20 perc
Elkészítési idő 2 órák
Összesen 2 órák 20 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 adag

Eszközök

  • Dutch oven

Hozzávalók
  

Marhapörkölt

  • 1,5 kg marhanyak
  • 2 evőkanál zsír
  • 3 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 darab paradicsom nagyobb
  • 3 darab paprika
  • 3 darab babérlevél
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • ízlés szerint
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 150 ml száraz vörösbor
  • 1 teáskanál rozmaring

Hagymás tarhonya

  • 500 gramm tarhonya
  • 1 liter víz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír vagy olaj
  • ízlés szerint
  • 1 teáskanál petrezselyem

Instrukciók
 

Marhapörkölt

  • Az alapanyagok előkészítése az első lépés: kockázzuk fel a hús kb. 3x3 cm kockákra.
  • A felforrósított dutch ovenben olvasszuk fel a zsírt vagy süssük ki szalonna zsírját.
  • Öntsük rá az aprított vöröshagymát és fokhagymát és süssük, amíg üveges nem lesz.
  • Ekkor érkezhet rá a hús, amit folyamatosan átforgatva süssünk kérget. Ez akár 15 percig is tarthat.
  • Helyezzük rá a paradicsomot és a paprikát. Ki fogja engedni a levét, ezért vízre még továbbra sincs szükség.
  • Ennél a lépésnél fűszerezhetjük sóval, borssal, köménnyel, paprikával és amikor lesült a pörkölt alapunk felönthetjük annyi vízzel, ami éppen ellepi
  • Főzzük addig, amíg a hús meg nem puhul. Ha szükség pótoljuk az elfőtt vizet.

Hagymás tarhonya

  • A tarhonyát pirítsuk le egy evőkanál zsíron folyamatosan kevergetve, majd szórjuk meg az aprított vöröshagymával.
  • Miután kellőképpen barnás színt kapott a tarhonya, öntsük fel dupla vízzel (a tarhonya eredeti súlyához képest), majd főzzük puhára.

Videó

Kulcsszó marhapörkölt

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése