Marhapörkölt dutch ovenben hagymás tarhonyával
Marhapörkölt dutch oven-ben
Eszközök
- Dutch oven
Hozzávalók
Marhapörkölt
- 1,5 kg marhanyak
- 2 evőkanál zsír
- 3 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 darab paradicsom nagyobb
- 3 darab paprika
- 3 darab babérlevél
- 1 teáskanál őrölt bors
- só ízlés szerint
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 150 ml száraz vörösbor
- 1 teáskanál rozmaring
Hagymás tarhonya
- 500 gramm tarhonya
- 1 liter víz
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír vagy olaj
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál petrezselyem
Instrukciók
Marhapörkölt
- Az alapanyagok előkészítése az első lépés: kockázzuk fel a hús kb. 3x3 cm kockákra.
- A felforrósított dutch ovenben olvasszuk fel a zsírt vagy süssük ki szalonna zsírját.
- Öntsük rá az aprított vöröshagymát és fokhagymát és süssük, amíg üveges nem lesz.
- Ekkor érkezhet rá a hús, amit folyamatosan átforgatva süssünk kérget. Ez akár 15 percig is tarthat.
- Helyezzük rá a paradicsomot és a paprikát. Ki fogja engedni a levét, ezért vízre még továbbra sincs szükség.
- Ennél a lépésnél fűszerezhetjük sóval, borssal, köménnyel, paprikával és amikor lesült a pörkölt alapunk felönthetjük annyi vízzel, ami éppen ellepi
- Főzzük addig, amíg a hús meg nem puhul. Ha szükség pótoljuk az elfőtt vizet.
Hagymás tarhonya
- A tarhonyát pirítsuk le egy evőkanál zsíron folyamatosan kevergetve, majd szórjuk meg az aprított vöröshagymával.
- Miután kellőképpen barnás színt kapott a tarhonya, öntsük fel dupla vízzel (a tarhonya eredeti súlyához képest), majd főzzük puhára.