Citrusos sajttorta
Citrusos sajttorta
Eszközök
- 1 Tortaforma
Hozzávalók
Tészta
- 10 lap rétestészta
- 4 evőkanál olvasztott sótlan vaj
- 60 gramm cukor elhagyható
Töltelék
- 225 gramm puha krémsajt pl. mascarpone
- 2 darab nagyobb tojás
- 150 gramm cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2 teáskanál finomra reszelt narancs vagy citromhéj
- 1/4 teáskanál só
Díszítés
- 1 evőkanál narancs vagy citrom lekvár
- 1 evőkanál BBQ szósz
- 2 evőkanál apróra vágott pisztácia
Instrukciók
- Egy sütőpapírra helyezzük az első tésztalapot és kenjük át vajjal. Ízlés szerint cukorral is megszórhatjuk.
- Érkezhet rá a második lap egy kissé elforgatva. Szintén kenjük át vajjal és cukorral.
- Folytassuk így a réteslapokból álló rétegeket az utolsó lap kivételével, amit már nem kell sem vajazni, sem cukrozni.
- Helyezzük át a sütőpapírról az alapot a kapcsos tortaformába és igazítsuk bele. A szélei ki fognak lógni, de ez nem gond.
- Készítsük el a tölteléket: a hozzávalókat egy tálban dolgozzuk össze addig amíg egy sima állagú krémet nem kapunk.
- A sajttorta alapra öntsük rá a tölteléket és egyengessük el.
- Süssük 30-40 percen keresztül a sütőben. A tészta aranybarna lesz, a krém pedig meg fog szilárdulni.
- Amikor megsült szobahőmérsékleten pihentessük 1 órán keresztül. Ha kihűlt tegyük néhány órára a hűtőbe.
- A díszítéshez: a lekvárt keverjük össze az édes barbecue szósszal, a pisztáciát zúzzuk apróra.
- Amikor a torta lehűlt távolítsuk el a tortaformát és öntsük rá a lekvárt, majd szórjuk meg az aprított pisztáciával.