Bejelentkezés

Blog

Legutóbbi bejegyzések
Citrusos sajttorta

Citrusos sajttorta

 

Citrusos sajttorta

Előkészítési idő 20 perc
Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Összesen 21 órák 30 perc
Kategória Desszert
Konyha Amerikai
Mennyiség 8 szelet

Eszközök

  • 1 Tortaforma

Hozzávalók
  

Tészta

  • 10 lap rétestészta
  • 4 evőkanál olvasztott sótlan vaj
  • 60 gramm cukor elhagyható

Töltelék

  • 225 gramm puha krémsajt pl. mascarpone
  • 2 darab nagyobb tojás
  • 150 gramm cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 teáskanál finomra reszelt narancs vagy citromhéj
  • 1/4 teáskanál

Díszítés

  • 1 evőkanál narancs vagy citrom lekvár
  • 1 evőkanál BBQ szósz
  • 2 evőkanál apróra vágott pisztácia

Instrukciók
 

  • Melegítsük elő a sütőt be a sütőt 175 ℃-os hőmérsékleten.
  • Egy sütőpapírra helyezzük az első tésztalapot és kenjük át vajjal. Ízlés szerint cukorral is megszórhatjuk.
  • Érkezhet rá a második lap egy kissé elforgatva. Szintén kenjük át vajjal és cukorral.
  • Folytassuk így a réteslapokból álló rétegeket az utolsó lap kivételével, amit már nem kell sem vajazni, sem cukrozni.
  • Helyezzük át a sütőpapírról az alapot a kapcsos tortaformába és igazítsuk bele. A szélei ki fognak lógni, de ez nem gond.
  • Készítsük el a tölteléket: a hozzávalókat egy tálban dolgozzuk össze addig amíg egy sima állagú krémet nem kapunk.
  • A sajttorta alapra öntsük rá a tölteléket és egyengessük el.
  • Süssük 30-40 percen keresztül a sütőben. A tészta aranybarna lesz, a krém pedig meg fog szilárdulni.
  • Amikor megsült szobahőmérsékleten pihentessük 1 órán keresztül. Ha kihűlt tegyük néhány órára a hűtőbe.
  • A díszítéshez: a lekvárt keverjük össze az édes barbecue szósszal, a pisztáciát zúzzuk apróra.
  • Amikor a torta lehűlt távolítsuk el a tortaformát és öntsük rá a lekvárt, majd szórjuk meg az aprított pisztáciával.

Videó

Kulcsszó citrusos, fald fel, sajttorta

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése