Bejelentkezés

Blog

Legutóbbi bejegyzések
Carbonara BBQ Pork Belly Burnt Ends császárhússal

Carbonara BBQ Pork Belly Burnt Ends császárhússal

 

carbonara bbq recept faldfel

Carbonara BBQ Pork Belly Burnt Ends császárhússal

Egy igazán különleges ételre fókuszálunk, amelyet garantáltan imádni fogtok. Ma elkészítjük a legfinomabb carbonara spagettit BBQ porky belly burnt ends-zel, sima sós-húsos szalonna helyett! Ez az étel egyszerűen elképesztő ízrobbanást fog okozni az ízlelőbimbóidnak.
Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Főétel
Konyha Amerikai, Olasz
Mennyiség 4

Hozzávalók
  

BBQ császárhús

  • 1 kg császárhús
  • 150 ml BBQ szósz
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál vaj
  • Milestone66 SPG+ fűszer

Carbonara spagetti

  • 500 gramm spagetti tészta
  • 8 darab tojás sárgája
  • 1 merőkanál tészta főzővíz
  • csipet őrölt szerecsendió

Instrukciók
 

  • A császárhúst lebőrözzük és 2x2 cm-es kockákra vágjuk, majd a fűszerrel és kevés olajjal összekeverjük. 2 órán keresztül 130 fokon sütjük.
  • Amikor eltelt ennyi idő a húsokat egy mélyebb eszközbe helyezzük és ráöntjük a mézet, a vajat, a bbq szószt, majd összeforgatjuk és lefedve sütjük tovább még legalább 1 órát, amíg a szósz összesül a hússal.
  • A carbonarához a tésztát kifőzzük sós tiszta vízben, addig közben a tojásokat szét választjuk, mert csak a sárgájára lesz szükségük.
  • A tojás sárgájába belereszeljük a sajtot, megszórjuk szerecsendióval, fűszerezzük kissé, majd alaposan összekeverjük és közben a tészta főzővízéből is adunk hozzá 1 merőkanállal.
  • A szószt ráöntjük a leszűrt tésztára, nagyon alacsony hőn egy kissé összeforgatjuk, hogy krémes állagot kapjunk, majd tálalhatunk is, amit a bbq császárral koronázunk meg.

Videó

Kulcsszó barbecue, bbq, császárhús, pork belly

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése