Vissza
túrógombóc ribizli málna gyümölcsöntettel recept faldfel

Szétesésmentes túrógombóc málnás-ribizlis öntettel

Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 1 óra
Kategória Desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 adag

Hozzávalók
  

Túrógombóc

  • 500 gramm rögös túró
  • 500 ml tej
  • 1 evőkanál vaj
  • 100 gramm zsemlemorzsa
  • 150 gramm búzadara
  • 80 gramm cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja

Öntet

  • 100 gramm málna
  • 100 gramm ribizli
  • 50 gramm kristálycukor
  • 1 evőkanál vanília puding
  • 30 ml víz

Instrukciók
 

  • A vajat felolvasztjuk és megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát, majd félretesszük egy olyan edényben, amiben majd könnyedén tudjuk forgatni a gombócokat.
  • A tejet elkezdjük hőkezelni egy nagyobb lábasban, érkezhet bele a búzadara, hogy egy sűrű tejbegrízt alkossunk amibe a cukrot a végén keverjük el.
  • Ráreszeljük a citromhéjat, majd érkezik a túró és alaposan összekeverjük, de ne lepődjünk meg, nagyon ragadós lesz. Egységes gombócokat alkotunk belőle.
  • Az öntethet a ribizlit és a málnát hőkezeljük, amikor szépen elkezd olvadni, akkor cukrot is hozzáöntjük és főzni kezdjük. Először folyós lesz, majd egyre sűrűbb.
  • A vízben feloldjuk a vanília pudingot, majd ráöntjük a gyümölcsökre és összefőzzük. Sűrű szószt fogunk kapni.
  • A gombócokat átforgatjuk a morzsába, ez szépen rá fog majd ragadni, aztán leöntjük és mindennel elkészültünk.

Videó

Kulcsszó desszert, túrógombóc