Vissza

Paprikás krumpli bográcsban

Egy igazi magyar klasszikust mutatunk be nektek: a paprikás krumplit bográcsban. Ha szereted az ízletes és laktató ételeket, akkor ez a videó biztosan fog majd tetszeni. Felkelti az étvágyadat és segít megtanulni hogyan is kell a paprikás krumplit elkészíteni bográcsban. Lépj be a hagyományos magyar ízek világába és fedezd fel, hogyan készíthetsz otthon egy valódi ínyencséget, amelynek illata és íze mindenkit leválaszt a hétköznapi mókuskerékből. Merülj el a bogrács varázslatos világában és élvezd a főzést és gasztronómiai élményeket!
Kategória Főétel
Konyha Magyar

Eszközök

  • Bogrács

Hozzávalók
  

  • 2,5 kg burgonya
  • 150 gramm mangalica szalonna
  • 4 darab paradicsom
  • 1 darab paprika
  • 4 fej vöröshagyma
  • nagyszemű só
  • bors
  • őrölt kömény
  • pirospaprika
  • békéscsabai vastagkolbász
  • füstölt parasztsonka

Instrukciók
 

  • A hagymákat megtisztítjuk és felaprítjuk, míg a burgonyát tisztítás után kockázzuk.
  • A paradicsomot cikkekre vágjuk, a paprikát pedig szintén kisebb kockákra vágjuk
  • Ne feledkezzünk meg arról, hogy 100-150 gramm szalonnát felkockázzunk! Ha ez megvan, akkor mehet is bele a bogrács, hogy kellő mennyiségű zsírt nyerjünk belőle.
  • A zsírra érkezhet a hagyma, ami többszöri kavargatás mellett üvegesre pirítunk, majd ráborítjuk a burgonyát és hagyjuk sülni.
  • Amikor egy kis kérget kaptak a burgonyák, akkor érkezik a fűszerezés, amit először csak óvatosan tegyünk meg, mivel a kolbász és a füstölt parasztsonka is sós.
  • Annyi vízzel öntjük fel, amely éppen ellepi és odafigyelve a rendszeres átkavarásra, forgatásra.
  • Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és hagyjuk szépen főni az egész ételt. A zöldségek több levet fognak engedni, amit attól függően, hogy mennyire szaftos vagy leveses ételt szeretnénk végeredményképpen kapni úgy pótoljuk a vizet.
  • A kolbászt és a sonkát is kisebb kockákra vágjuk és az utolsó néhány percre a bográcsra tesszük.
  • Miután összeforrt és átforgattuk érdemes kóstolni, fűszerezni és beállítani az általunk kívánt ízt.
  • Ha a krumpli "sarkai" már gömbölyödnek, az egy jó jel arra, hogy az ételünk elkészült, de természetesen minden esetben kóstoljunk, abból nem lehet baj.

Videó

Kulcsszó bogrács, paprikás, sült krumpli