A pite tészta részéhez keverjünk össze 300 gramm finomlisztet, 150 gramm réteslisztet, 250 gramm kristálycukrot, 1,5 csomag sütőport, 1 csomag vaníliás cukrot, egy csipetsót, reszeljük rá egy citrom héját és 300 gramm hideg margarint morzsoljunk el benne.
Fontos, hogy ne gyúrjuk a tésztát, hanem kezeink és ujjaink segítéségével csak és kizárólag morzsoljuk.
Nagyon egyszerű az egész folyamat, kezdő cukrászok is pillanatok alatt elsajátítják majd a technikát.
A 4 egész tojást törjük fel egy tálba, szórjuk rá a másik csomag vaníliás cukrot, öntsük rá a 6 deci tejet és verjük fel, amíg egységes állagot nem kapunk.
Igazából a munka nagyrészét már el is végeztük, de azért vajazzunk ki egy tepsit, majd megalkotva az alsó réteget a tészta felét egyengessük el benne.
Középső rétegként érkezhet a friss, zamatos túró, majd a tetejére zárásként a maradék tészta.
Nincs más dolgunk, mint nyakon önteni az elkészített folyadékkal és 180 fokon addig sütni, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Az elkészült túróspite elképesztően finom és könnyű, miközben a túró krémes és enyhén savanykás íze tökéletesen harmonizál a tészta roppanós textúrájával.
Tálaláskor kiegészíthetjük még egy kis lekvárral vagy vanília fagyival is és ez könnyű és frissítő sütemény tökéletes választás lehet bármilyen alkalomra, legyen az családi összejövetel, ünnepi étkezés vagy egyszerűen csak egy finom desszert a hétköznapokon.