Vissza

Monte Cristo Grófja szendvics

Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 20 perc
Összesen 35 perc
Kategória Reggeli
Konyha Francia
Mennyiség 2 adag

Hozzávalók
  

  • 8 szelet toast kenyér
  • 150 gramm szeletelt sonka
  • 200 gramm reszelt sajt
  • 3 teáskanál majonéz
  • 3 teáskanál diojoni mustár
  • 3 db tojás
  • só / bors ízlés szerint
  • 50 gramm teavaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 üveg áfonyalekvár vagy más bogyós lekvár

Instrukciók
 

  • A három tojást verjük fel és fűszerezzük ízlés szerint só, borssal, fokhagymával.
  • A toast kenyereket megkenjük majonézzel és dijoni mustárral, majd megszórjuk sajttal, amire érkezhet 2-3 szelet sonka.
  • Egy harmadik szelet kenyeret és megkenünk a szószokkal és ráborítjuk az egyik sajtos-sonkás verzióra.
  • Ennek a tetejét is megkenjük, majd érkezhet is rá a másik sajtos-sonkás szelet.
  • Kezünkkel kissé összenyomkodjuk, hogy picit laposabb legyen és megfürdetjük a fűszeres tojásban.
  • A rostlapon vagy vaslapon megolvasztjuk a vajat és a szendvicsünk mindkét oldalát megsütik rajta.
  • Amikor elkészült szórjuk meg porcukorral és fogyasszuk áfonya lekvárral.
Kulcsszó Monte Cristo grófja, szendvics