A zöldségek előkészítésével fogunk kezdeni, amíg a grillsütőnk felmelegszik 180 fokra.
A retket kettévágjuk fűszerezzük sóval-borssal és az édesburgonyával együtt mehet is sülni a vaslapra.
Az egyik narancsot kifélézzük (technika bemutatása), míg a másiknak kifacsarjuk a levét és egy gerezd fokhagymát aprítunk bele.
Tegyünk egy serpenyőt (tetővel) is grillre egy kevés vajjal és amíg felforrósodik, addig készítsük elő a csirkemellet és fűszerezzük.
Ennek a húsnak a grillezése könnyűnek ígérkezik, de könnyen kiszáradhat ezért mindkét oldalát lepirítjuk, majd lefedve sütjük 15 percen keresztül egy kis rozmaringgal és végül vajjal fogjuk átlocsolni.
Az időközben megpuhult édesburit felvágjuk, a közepét egy kanál segítségével „elkeverjük”, fűszerezzük, megszórjuk sajttal, újhagymával és mehet vissza pár perce.
Tálaláshoz: a csirkemellet felszeleteljük, mellé tesszük a sült retket, a narancs szeleteket, leöntjük egy kis öntettel és érkezik az édesburgonya is.