A finomságunk természetesen a tésztával kezdődik, annak is első lépése, hogy 100 ml langyos tejben 1 evőkanál cukor társaságában felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet beleöntjük egy keverőtálba, érkezhet rá a felfutott élesztő, a további tej és indulhat a dagasztás, majd pedig egy idő után adagoljuk hozzá a sót is.
Takarjuk le konyharuhával és várjuk meg, amíg duplára kel.
Amikor láthatóan megkelt, akkor a tésztát kettévesszük és mindkét részből egy vékony (pár mm vastagságú) téglalap alakú tésztát nyújtunk.
Ezt a tésztát fűszeres tejföllel átkenjük és érkezhetnek is a feltétek: bacon, camambert sajt, lilahagyma, csirkemell sonka, reszelt. Ügyeljünk rá, hogy mindenhova egységesen és egyenletesen kerüljenek a feltétek.
Természetesen ízlés szerint bármit tehetünk rá, amit csak szeretnénk, az fontos, hogy at tészta kapjon egy "nedves réteget" pl. tejfölt vagy paradicsomszószt, illetve a reszelt sajtot segít majd megtartani a tésztát, így azt nem szabad elhagyni.
A tésztát feltekerjük, majd egy kés segítségével háromszögeket formázunk.
A tetejét tojássárgájával vagy tejfölös tojássárgájával átkenjük, a tetejét pedig szezámmaggal megszórjuk. Használhatunk mákot, köménymagot vagy épp nagyszemű sót is.
180 °C sütőben kb. 30-35 perc alatt sül ki egy adag, amiket érdemes finom szószokkal fogyasztani.