Bejelentkezés

Blog

Legutóbbi bejegyzések
Töltött lángos – Az örök strand klasszikus kettéhajtva

Töltött lángos – Az örök strand klasszikus kettéhajtva

 

töltött lángos recept faldfel

Töltött lángos

Előkészítési idő 30 perc
Elkészítési idő 30 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 9 adag

Hozzávalók
  

Lángos:

  • 1 kg liszt
  • 600 ml víz
  • 100 gramm élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál
  • olaj a sütéshez

Töltelék:

  • 200 gramm sajt
  • 1 csomag bacon
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • jalapeno paprika
  • lilahagyma

Instrukciók
 

  • A fenti hozzávalókból 9 darab normál méretű töltött lángost tudtok készíteni, így ha ez túl sok akkor érdemes hűtőbe tenni vagy kisebb adagot készíteni.
  • Az élesztő a langyos vízben cukor és só társaságában felfuttatjuk, majd a liszttel összedagasztjuk.
  • Ha több időnk van a kelesztésre használhatunk kevesebb élesztőt is, de legalább 20-30 percet keljen a tészta.
  • 9 darab egységes, 180 gramm súlyú golyót formázunk, amit még letakarva szintén hagyjunk kelni.
  • A kis golyókat kézzel vagy sodrófa segítségével kinyújtjuk és érkezhetnek bele a klasszikus feltétek: fokhagyma, sajt, bacon.
  • Összehajtva és széleit lenyomkodva érkezhet a forró olajba ahol aranybarnára sütjük.
Kulcsszó lángos, strand, töltött

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése