Töltött lángos – Az örök strand klasszikus kettéhajtva
Töltött lángos
Hozzávalók
Lángos:
- 1 kg liszt
- 600 ml víz
- 100 gramm élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál só
- olaj a sütéshez
Töltelék:
- 200 gramm sajt
- 1 csomag bacon
- 2-3 gerezd fokhagyma
- jalapeno paprika
- lilahagyma
Instrukciók
- A fenti hozzávalókból 9 darab normál méretű töltött lángost tudtok készíteni, így ha ez túl sok akkor érdemes hűtőbe tenni vagy kisebb adagot készíteni.
- Az élesztő a langyos vízben cukor és só társaságában felfuttatjuk, majd a liszttel összedagasztjuk.
- Ha több időnk van a kelesztésre használhatunk kevesebb élesztőt is, de legalább 20-30 percet keljen a tészta.
- 9 darab egységes, 180 gramm súlyú golyót formázunk, amit még letakarva szintén hagyjunk kelni.
- A kis golyókat kézzel vagy sodrófa segítségével kinyújtjuk és érkezhetnek bele a klasszikus feltétek: fokhagyma, sajt, bacon.
- Összehajtva és széleit lenyomkodva érkezhet a forró olajba ahol aranybarnára sütjük.