Bejelentkezés

Blog

Legutóbbi bejegyzések
Tócsni cowboy kaviárral

Tócsni cowboy kaviárral

 

tócsni cowboy kaviárral recept faldfel

Tócsni Cowboy kaviárral

A tócsni cowboy kaviárral egy újragondolt változata a hagyományos magyar tócsninak, amit a Vadnyugat ízeivel fűszerezünk, tehát egy igazi fúziós receptet láthattok. A videóban bemutatjuk, hogyan készítheted el ezt az extravagáns ételt otthon, lépésről lépésre.
Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 30 perc
Kategória Főétel
Konyha Amerikai, Magyar
Mennyiség 4

Hozzávalók
  

Tócsni

  • 1 kg sárga, szép burgonya
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál finomliszt
  • olaj a sütéshez

Cowboy kaviár

  • 1 darab piros kaliforniai paprika
  • 1 darab narancs kaliforniai paprika
  • 1 darab sárga kaliforniai paprika
  • 1 darab zöld kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál jalapeno paprika karika pl. Milestone66 Jalapeno
  • 1 darab mangó
  • 1 darab konzerv csemegekukorica
  • 3 evőkanál szeletelt fekete olívabogyó
  • 1 darab konzerv  feketeszemű bab lecsöpögtetve, átöblítve
  • 1 darab konzerv fehér színű bab lecsöpögtetve, átöblítve
  • 2 darab avokadó
  • 1 csokor koriander levél

Öntet:

  • 50 ml olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál ecet
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál SPG só, bors, fokhagyma

Instrukciók
 

  • Először a cowboy kaviárt fogjuk elkészíteni, aminek semmi köze a valódi kaviárhoz, csak a zöldségek-gyümölcsökből álló salátának az izgalmas elnevezése.
  • Az avokádót, mangót, paprikát, olivabogyót nagyjából egységes méretű darabokra vágunk, majd összekeverjük a babokkal, jalapeno paprikával, kukoricával.
  • Végül nyakon öntjük az öntettel, ami olajból, citromléből, ecetből, kis cukorból és persze fűszerből áll és alaposan összeforgatjuk és mehet is a hűtőbe.
  • A tócsni elkészítése nagyon egyszerű, elég csak a burgonyát meghámozni, lereszelni, besózni, majd 10-15 perc után alaposan kinyomkodni a nedvességet belőle, ezután pedig tojással, liszttel, fűszerrel elkeverni.
  • Serpenyőben vagy rostlapon süssük mindkét oldalát aranybarnára a tócsniknak, majd tálaláskor kanalazzunk rá a kaviárból, mellé pedig fokhagymás szószt ajánlunk kiegészítésnek.

Videó

Kulcsszó cowboy, fúzió, kaviár, tócsni

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése