Bejelentkezés

Blog

Legutóbbi bejegyzések
Monte Cristo Grófja szendvics

Monte Cristo Grófja szendvics

Monte Cristo Grófja szendvics

Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 20 perc
Összesen 35 perc
Kategória Reggeli
Konyha Francia
Mennyiség 2 adag

Hozzávalók
  

  • 8 szelet toast kenyér
  • 150 gramm szeletelt sonka
  • 200 gramm reszelt sajt
  • 3 teáskanál majonéz
  • 3 teáskanál diojoni mustár
  • 3 db tojás
  • só / bors ízlés szerint
  • 50 gramm teavaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 üveg áfonyalekvár vagy más bogyós lekvár

Instrukciók
 

  • A három tojást verjük fel és fűszerezzük ízlés szerint só, borssal, fokhagymával.
  • A toast kenyereket megkenjük majonézzel és dijoni mustárral, majd megszórjuk sajttal, amire érkezhet 2-3 szelet sonka.
  • Egy harmadik szelet kenyeret és megkenünk a szószokkal és ráborítjuk az egyik sajtos-sonkás verzióra.
  • Ennek a tetejét is megkenjük, majd érkezhet is rá a másik sajtos-sonkás szelet.
  • Kezünkkel kissé összenyomkodjuk, hogy picit laposabb legyen és megfürdetjük a fűszeres tojásban.
  • A rostlapon vagy vaslapon megolvasztjuk a vajat és a szendvicsünk mindkét oldalát megsütik rajta.
  • Amikor elkészült szórjuk meg porcukorral és fogyasszuk áfonya lekvárral.

Videó

Kulcsszó Monte Cristo grófja, szendvics

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése