Monte Cristo Grófja szendvics
Monte Cristo Grófja szendvics
Hozzávalók
- 8 szelet toast kenyér
- 150 gramm szeletelt sonka
- 200 gramm reszelt sajt
- 3 teáskanál majonéz
- 3 teáskanál diojoni mustár
- 3 db tojás
- só / bors ízlés szerint
- 50 gramm teavaj
- 2 evőkanál porcukor
- 1 üveg áfonyalekvár vagy más bogyós lekvár
Instrukciók
- A három tojást verjük fel és fűszerezzük ízlés szerint só, borssal, fokhagymával.
- A toast kenyereket megkenjük majonézzel és dijoni mustárral, majd megszórjuk sajttal, amire érkezhet 2-3 szelet sonka.
- Egy harmadik szelet kenyeret és megkenünk a szószokkal és ráborítjuk az egyik sajtos-sonkás verzióra.
- Ennek a tetejét is megkenjük, majd érkezhet is rá a másik sajtos-sonkás szelet.
- Kezünkkel kissé összenyomkodjuk, hogy picit laposabb legyen és megfürdetjük a fűszeres tojásban.
- A rostlapon vagy vaslapon megolvasztjuk a vajat és a szendvicsünk mindkét oldalát megsütik rajta.
- Amikor elkészült szórjuk meg porcukorral és fogyasszuk áfonya lekvárral.