Kanadai poutine – sült krumpli másnaposságra?!
Kanadai poutine - sült krumpli másnaposságra?!
Ebben a lenyűgöző videóban egy igazi kanadai ínyencséget mutatunk be nektek: a Kanadai Poutine Sültkrumplit. Ha szereted a különleges és ízletes street food-okat, akkor ez a videó neked készült!Egy érdekes és gazdag étel, amelyet Kanada egyik legismertebb kulináris hagyománya ihletett. A videóban bemutatjuk, hogyan készítheted el ezt a lenyűgöző fogást otthon, lépésről lépésre.Megosztunk néhány tippet a sültkrumpli sütésével kapcsolatban, hogy mindig tökéletes eredményt érj el.Az autentikus poutine szószt is elkészítjük, ami a fogás lényegét adja és ami a sültkrumplira öntve igazi ízrobbanást fog okozni.Természetesen nem maradhatnak el a friss sajtkockák sem, amelyeket a sültkrumplira helyezünk, majd a forró szósszal nyakon öntjük. A sajt szépen megolvad és egy krémes, szaftos réteget képez a sültkrumplin.A végeredmény egy tányér tele ezzel az egyszerű ínycsiklandó finomsággal, amelyen szinte érezni lehet az ízek és a textúrák kavalkádját. Ne habozz tovább, és készítsd el te is!
Hozzávalók
- 1 kg sárga burgonya
- 8 evő 8 evőkanál étolaj
- só és bors ízlés szerint
- 150 gramm teavaj
- 4 evőkanál liszt
- 600 ml alaplé
- 2 evőkanál Worcestershire-szósz
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 300 gramm sajt
Instrukciók
- A másnaposság ellenszerének elkészítése végetlenül egyszerű: vágjuk fel egyenlő vastagságú hasábokra a burgonyát és más mehet is a forró olajba sülni.
- Egy másik serpenyőben elkészítjük a szószt, amihez a vajat lassan olvasszuk fel és mehet is rá a liszt.
- Amint felhabosodott öntsük fel az alaplével majd simára keverve érkezhet hozzá a Worcestershire szósz és a keményítő, amivel érdemes nagyon óvatosan bánni, akár egy kis vízzel külön bekerülés előtt összekeverni.
- A sajtot csak szimplán kockázzuk fel, túl sok dolgunk nem lesz vele.
- Az elkészült sült krumplit fűszerezzük ízlésünk szerint, majd érkezhet rá a barnamártás, a sajt és ízlés szerint barbecue szósz, illetve szeletelt jalapeno paprika is.