Joey húsgolyós szendvicse a Jóbarátokból
Joey húsgolyós szendvicse a Jóbarátokból
Hozzávalók
Húsgolyó
- 500 gramm sertés-marha darálthús keverék
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 100 gramm zsemlemorzsa
- 2 evőkanál olasz fűszerkeverék
- 50 gramm parmezán sajt
Marinara szósz
- 1 darab sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szár zeller
- 100 ml vörösbor
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 200 ml paradicsomlé
- só, bors, fokhagyma
További hozzávalók:
- 2 darab ciabatta
- 100 gramm mozzarella sajt
- 2 evőkanál pesto
- néhány levél bazsalikom
Instrukciók
- Készítsük el együtt a legendás sorozat zseniális karakterének kedvenc szendvicsét! Kezdésnek a húsgolyókat fogjuk összegyúrni, amihez a zöldségeket felaprítjuk majd a további hozzávalókkal egy szuper (ragadós) húsgolyót készítünk.
- Ez a húsgolyó már lehet mehet is be a (grill)sütőbe, kb. 160-180 fokon.
- Addig se legyünk restek, készítsük el a paradicsomos szószt, amihez leszereljük a hozzávallókat (sárgarépát, zellert, fokhagymát, vöröshagymát), majd kissé átpirítjuk és érkezhet is rá a vörösbor, paradicsompüré és paradicsomlé, ízesítésnek pedig egy kis só és bors.
- Ha a szósz túl sűrű lenne, akkor egy kis vízzel felönthetjük, de vigyázzunk rá, hogy ne használjunk túl sok folyadékot.
- Ebbe a szószba érkezhetnek az megsült húsgolyók. Forgassuk át többször is őket, hogy a szósz mindenhol bejárhassa a falatokat.
- Vegyünk elő egy szimpatikus bagettet vagy ciabattát és vágjuk ketté.
- Az aljára tegyünk szeletelt vagy reszelt mozzarellát, felső felét kenjük át pesztoval és tegyük pár percre a sütőbe, amíg összeolvad.
- Amikor a sajt megolvadt érkezhet is rá a szaftos húsgolyó és összezárva már fogyaszthatjuk is.