Gyros kifliben

Gyors kifliben
Hozzávalók
- 600 gramm csirkemellfilé
- 5 evőkanál olaj
- Milestone66 SPG+ (só, bors, fokhagyma)
Mártás
- 300 gramm tejföl
- 100 gramm majonéz
- 2 evőkanál ketchup
- 4 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál citromlé
- 100 ml víz
- fűszer ízlés szerint
Összeállításhoz
- 2 darab hosszúkás kifli
- 1 darab közepes kígyóuborka
- 4 fej kisebb paradicsom
- 1 fej nagyobb lilahagyma
- 100 gramm csemegekukorica
- 300 gramm trappista sajt
Instrukciók
- Készítsük el a húst: a csirkemelleket kisebb, egységes kockákra vágjuk majd olajjal és a fűszerekkel összeforgatjuk és mehet is egy forró serpenyőbe sülni. Fontos, hogy ne süljön szárazra, elég csak addig amíg még fehér a hús. Nem kell túl sok fűszert használni, mert a mártás és a zöldségek fogják adni majd a plusz ízt és nem szabad elvinnie a húsnak.
- A mártás elkészítése nagyon könnyű, mindössze a hozzávalókat kell alaposan összekeverjük és ha szeretjük a csípős ízeket, akkor még azzal is kiegészíthetjük.Egy folyós végeredményt kell majd kapjunk.
- A gyros összeállítása következik, a kettényitott kiflibe tegyünk először a hagymakarikákat, uborka szeleteket, paradicsom cikkeket, kukoricát, majd öntsük nyakon a mártással és érkezhet rá a hús.
- Ezután nincs más dolgunk, mint megszórni reszelt sajttal és a kiflis gyros el is készült.