Bejelentkezés

Blog

Legutóbbi bejegyzések
Gyros kifliben

Gyros kifliben

 

Gyors kifliben

Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 30 perc
Összesen 45 perc
Kategória Fő étel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 adag

Hozzávalók
  

  • 600 gramm csirkemellfilé
  • 5 evőkanál olaj
  • Milestone66 SPG+ (só, bors, fokhagyma)

Mártás

  • 300 gramm tejföl
  • 100 gramm majonéz
  • 2 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 100 ml víz
  • fűszer ízlés szerint

Összeállításhoz

  • 2 darab hosszúkás kifli
  • 1 darab közepes kígyóuborka
  • 4 fej kisebb paradicsom
  • 1 fej nagyobb lilahagyma
  • 100 gramm csemegekukorica
  • 300 gramm trappista sajt

Instrukciók
 

  • Készítsük el a húst: a csirkemelleket kisebb, egységes kockákra vágjuk majd olajjal és a fűszerekkel összeforgatjuk és mehet is egy forró serpenyőbe sülni. Fontos, hogy ne süljön szárazra, elég csak addig amíg még fehér a hús. Nem kell túl sok fűszert használni, mert a mártás és a zöldségek fogják adni majd a plusz ízt és nem szabad elvinnie a húsnak.
  • A mártás elkészítése nagyon könnyű, mindössze a hozzávalókat kell alaposan összekeverjük és ha szeretjük a csípős ízeket, akkor még azzal is kiegészíthetjük.
    Egy folyós végeredményt kell majd kapjunk.
  • A gyros összeállítása következik, a kettényitott kiflibe tegyünk először a hagymakarikákat, uborka szeleteket, paradicsom cikkeket, kukoricát, majd öntsük nyakon a mártással és érkezhet rá a hús.
  • Ezután nincs más dolgunk, mint megszórni reszelt sajttal és a kiflis gyros el is készült.

Videó

Kulcsszó édes mártás, gyros, kifli, nyíregyháza

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése