Bejelentkezés

Blog

Legutóbbi bejegyzések
Erdei gombás cheesesteak szendvics burgonya chips-szel, fokhagymás szósszal

Erdei gombás cheesesteak szendvics burgonya chips-szel, fokhagymás szósszal

 

Erdei gombás cheesesteak szendvics

Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 28 perc
Összesen 43 perc
Kategória Főétel, Szendvics
Konyha Amerikai
Mennyiség 2 adag

Hozzávalók
  

Steak

  • 1 db steak hús pl. Ribeye vagy akár hátszín
  • 1 evőkanál Steak fűszer pl. Milestone66 Black
  • 200 gramm gomba
  • 8 szelet ementáli sajt
  • bagett
  • ½ fej vöröshagyma felkockázva
  • 2 evőkanál vaj
  • 150 ml marhahúsleves
  • 60 ml tejszín
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 100 ml fokhagymás szósz Grate Good Garlic Gilroy szósz

Instrukciók
 

  • A hús mindkét oldalát befűszerezzük és félretesszük pihenni, amíg elkészítjük a szószt.
  • A hagymát felaprítjuk majd a gombával együtt vajon párolni kezdjük. Pár perc után a fokhagymát is hozzáadjuk.
  • A párolás után felöntjük az alaplével, majd érkezhet is hozzá a tejszín és sűrűkrémes állagúra főzzük, hozzáadjuk a worcestershire szószt, a kakukkfüvet és összeforralás után félretesszük.
  • Forró serpenyőn megolvasztjuk a vajat, majd oldalanként néhány percig megsütjük rajta a steak húst.
  • Mellette a vékony szeletekre vágott újburgonyát is megsütjük.
  • A bagettet kettévágjuk megkenjük a fokhagymás szósszal és amikor steak is megsült felszeleteljük, majd a szeleteket a szendvics alapra tesszük.
  • Érkezhet rá néhány szelet sajt, amikor akár zsebsárkány segítségével rá is olvaszthatunk, majd jöhet a gombás szósz és a bagettünk teteje.

Videó

Kulcsszó erdei gomba, sajttorta, steak, szendvics

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése