Buffalo csirkeszárnyak kék sajt mártogatóssal
Buffalo csirkeszárnyak kék sajt mártogatóssal
Hozzávalók
- 12 darab csirkeszárny
- 50 gramm teavaj
- 200 gramm chiliszósz, bbq szósz
- 2 evőkanál szárnyas fűszerkeverék, pl. Milestone66 Yellow
- 1 evőkanál ecet/almaecet
A kéksajtos mártogatóshoz
- 120 gramm krémsajt
- 200 gramm tejföl
- 100 gramm kéksajt
- 1 csokor snidling vagy újhagyma
- frissen őrölt feketebors ízlés szerint
- 1 ½ evőkanál majonéz
A tálaláshoz:
- 2 darab sárgarépa
- 2 darab szárzeller
Instrukciók
- A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, kicsit olajozzuk és befűszerezzük, majd azonnal mehet is a fa pellet grillsütőbe 180-200°C-os hőre.
- Időnk, mint a tenger, úgyhogy készítsük el a kenő szószt, ehhez a vajat, barbecue szószt, chilit, az almaecetet helyezzük egy tálba majd a grillsütőbe, hogy összemelegedjen.
- A szósszal kenjük át néhányszor a csirkeszárnyakat.
- A kéksajt mártogatós nagyon egyszerű, egy tálba öntsük össze a tejfölt, majonézést, krémsajtot és persze a kéksajtot is morzsoljuk bele és alaposan keverjük el. Snidlinggel vagy újhagymával is kiegészíthetjük.
- A csirkeszárnyakat, amikor elkészültek fogyasszuk körültekintően és a kéksajt mártogatósba mártva, amit az egészségtudatosság jegyében a zöldségekkel is tegyünk meg.