Bejelentkezés

Blog

Legutóbbi bejegyzések
Buffalo csirkeszárnyak kék sajt mártogatóssal

Buffalo csirkeszárnyak kék sajt mártogatóssal

 

buffalo csirkeszárnyak recept faldfel

Buffalo csirkeszárnyak kék sajt mártogatóssal

Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 1 óra
Kategória Főétel
Konyha Amerikai

Hozzávalók
  

  • 12 darab csirkeszárny
  • 50 gramm teavaj
  • 200 gramm chiliszósz, bbq szósz
  • 2 evőkanál szárnyas fűszerkeverék, pl. Milestone66 Yellow
  • 1 evőkanál ecet/almaecet

A kéksajtos mártogatóshoz

  • 120 gramm krémsajt
  • 200 gramm tejföl
  • 100 gramm kéksajt
  • 1 csokor snidling vagy újhagyma
  • frissen őrölt feketebors ízlés szerint
  • 1 ½ evőkanál majonéz

A tálaláshoz:

  • 2 darab sárgarépa
  • 2 darab szárzeller

Instrukciók
 

  • A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, kicsit olajozzuk és befűszerezzük, majd azonnal mehet is a fa pellet grillsütőbe 180-200°C-os hőre.
  • Időnk, mint a tenger, úgyhogy készítsük el a kenő szószt, ehhez a vajat, barbecue szószt, chilit, az almaecetet helyezzük egy tálba majd a grillsütőbe, hogy összemelegedjen.
  • A szósszal kenjük át néhányszor a csirkeszárnyakat.
  • A kéksajt mártogatós nagyon egyszerű, egy tálba öntsük össze a tejfölt, majonézést, krémsajtot és persze a kéksajtot is morzsoljuk bele és alaposan keverjük el. Snidlinggel vagy újhagymával is kiegészíthetjük.
  • A csirkeszárnyakat, amikor elkészültek fogyasszuk körültekintően és a kéksajt mártogatósba mártva, amit az egészségtudatosság jegyében a zöldségekkel is tegyünk meg.

Videó

Kulcsszó buffalo, csirkeszárny, kéksajt, mártogatós

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése