Brassói aprópecsenye öntöttvas serpenyőben tejfölös uborkasalátával

Brassói apópecsenye öntöttvas serpenyőben tejfölös uborkasalátával
Eszközök
- Milestone66 Öntöttvas serpenyő
Hozzávalók
- 500 gramm sertéslapocka
- 100 gramm füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál Magyaros fűszerkeverék
- 1 teáskanál majoránna
- 1 kg burgonya
- olaj
Tejfölös uborkasaláta
- 1 db kígyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál bors
- 1 evőkanál ecet
- 150 gramm tejföl
Instrukciók
- A lapockát, a húsos szalonnát, zsírszalonnát és a hagymát is felkockázzuk, majd pedig a két szalonnát már le is pirítjuk
- Hozzáadjuk a hagymát és amikor már üveges a hús is érkezhet hozzá.
- A hús kifehéredése után fűszerezzük és egy kis vízzel felöntjük, majd lefedve főzzük.
- A burgonyákat tisztítás után szintén kockázzuk és olajban kisütjük.
- Amikor a hús puhára főtt készen is vagyunk a brassóival.
- A tejfölös uborka saláta nagyon egyszerű, elég csak az uborkát vékony karikákra szeleteljük, majd az alaplébe tennünk ami vízből, ecetből és egy kis fűszerből áll. Hozzákeverjük a tejfölt és készen is vagyunk vele.
- A brassói aprópecsenyét szedjük rá a sült burgonyára és fogyasszuk a finom uborkasalát.