Bejelentkezés

Blog

Legutóbbi bejegyzések
Brassói aprópecsenye öntöttvas serpenyőben tejfölös uborkasalátával

Brassói aprópecsenye öntöttvas serpenyőben tejfölös uborkasalátával

 

Brassói apópecsenye öntöttvas serpenyőben tejfölös uborkasalátával

Előkészítési idő 20 perc
Elkészítési idő 1 óra
Összesen 1 óra 20 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 adag

Eszközök

  • Milestone66 Öntöttvas serpenyő

Hozzávalók
  

  • 500 gramm sertéslapocka
  • 100 gramm füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál Magyaros fűszerkeverék
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 kg burgonya
  • olaj

Tejfölös uborkasaláta

  • 1 db kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 evőkanál ecet
  • 150 gramm tejföl

Instrukciók
 

  • A lapockát, a húsos szalonnát, zsírszalonnát és a hagymát is felkockázzuk, majd pedig a két szalonnát már le is pirítjuk
  • Hozzáadjuk a hagymát és amikor már üveges a hús is érkezhet hozzá.
  • A hús kifehéredése után fűszerezzük és egy kis vízzel felöntjük, majd lefedve főzzük.
  • A burgonyákat tisztítás után szintén kockázzuk és olajban kisütjük.
  • Amikor a hús puhára főtt készen is vagyunk a brassóival.
  • A tejfölös uborka saláta nagyon egyszerű, elég csak az uborkát vékony karikákra szeleteljük, majd az alaplébe tennünk ami vízből, ecetből és egy kis fűszerből áll. Hozzákeverjük a tejfölt és készen is vagyunk vele.
  • A brassói aprópecsenyét szedjük rá a sült burgonyára és fogyasszuk a finom uborkasalát.

Videó

Kulcsszó aprópecsenye, brassó, öntöttvas, serpenyő

Kapcsolódó bejegyzések