Bejelentkezés

Blog

Legutóbbi bejegyzések
Joey húsgolyós szendvicse a Jóbarátokból

Joey húsgolyós szendvicse a Jóbarátokból

 

joey szendvics jóbarátok recept faldfel

Joey húsgolyós szendvicse a Jóbarátokból

Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 40 perc
Kategória Szendvics
Konyha Amerikai, Olasz
Mennyiség 2 adag

Hozzávalók
  

Húsgolyó

  • 500 gramm sertés-marha darálthús keverék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 100 gramm zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olasz fűszerkeverék
  • 50 gramm parmezán sajt

Marinara szósz

  • 1 darab sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szár zeller
  • 100 ml vörösbor
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 200 ml paradicsomlé
  • só, bors, fokhagyma

További hozzávalók:

  • 2 darab ciabatta
  • 100 gramm mozzarella sajt
  • 2 evőkanál pesto
  • néhány levél bazsalikom

Instrukciók
 

  • Készítsük el együtt a legendás sorozat zseniális karakterének kedvenc szendvicsét! Kezdésnek a húsgolyókat fogjuk összegyúrni, amihez a zöldségeket felaprítjuk majd a további hozzávalókkal egy szuper (ragadós) húsgolyót készítünk.
  • Ez a húsgolyó már lehet mehet is be a (grill)sütőbe, kb. 160-180 fokon.
  • Addig se legyünk restek, készítsük el a paradicsomos szószt, amihez leszereljük a hozzávallókat (sárgarépát, zellert, fokhagymát, vöröshagymát), majd kissé átpirítjuk és érkezhet is rá a vörösbor, paradicsompüré és paradicsomlé, ízesítésnek pedig egy kis só és bors.
  • Ha a szósz túl sűrű lenne, akkor egy kis vízzel felönthetjük, de vigyázzunk rá, hogy ne használjunk túl sok folyadékot.
  • Ebbe a szószba érkezhetnek az megsült húsgolyók. Forgassuk át többször is őket, hogy a szósz mindenhol bejárhassa a falatokat.
  • Vegyünk elő egy szimpatikus bagettet vagy ciabattát és vágjuk ketté.
  • Az aljára tegyünk szeletelt vagy reszelt mozzarellát, felső felét kenjük át pesztoval és tegyük pár percre a sütőbe, amíg összeolvad.
  • Amikor a sajt megolvadt érkezhet is rá a szaftos húsgolyó és összezárva már fogyaszthatjuk is.

Videó

Kulcsszó húsgolyó, Jóbarátok, Joey, szendvics

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése