Paprikás krumpli bográcsban
Paprikás krumpli bográcsban
Egy igazi magyar klasszikust mutatunk be nektek: a paprikás krumplit bográcsban. Ha szereted az ízletes és laktató ételeket, akkor ez a videó biztosan fog majd tetszeni. Felkelti az étvágyadat és segít megtanulni hogyan is kell a paprikás krumplit elkészíteni bográcsban. Lépj be a hagyományos magyar ízek világába és fedezd fel, hogyan készíthetsz otthon egy valódi ínyencséget, amelynek illata és íze mindenkit leválaszt a hétköznapi mókuskerékből. Merülj el a bogrács varázslatos világában és élvezd a főzést és gasztronómiai élményeket!
Eszközök
- Bogrács
Hozzávalók
- 2,5 kg burgonya
- 150 gramm mangalica szalonna
- 4 darab paradicsom
- 1 darab paprika
- 4 fej vöröshagyma
- nagyszemű só
- bors
- őrölt kömény
- pirospaprika
- békéscsabai vastagkolbász
- füstölt parasztsonka
Instrukciók
- A hagymákat megtisztítjuk és felaprítjuk, míg a burgonyát tisztítás után kockázzuk.
- A paradicsomot cikkekre vágjuk, a paprikát pedig szintén kisebb kockákra vágjuk
- Ne feledkezzünk meg arról, hogy 100-150 gramm szalonnát felkockázzunk! Ha ez megvan, akkor mehet is bele a bogrács, hogy kellő mennyiségű zsírt nyerjünk belőle.
- A zsírra érkezhet a hagyma, ami többszöri kavargatás mellett üvegesre pirítunk, majd ráborítjuk a burgonyát és hagyjuk sülni.
- Amikor egy kis kérget kaptak a burgonyák, akkor érkezik a fűszerezés, amit először csak óvatosan tegyünk meg, mivel a kolbász és a füstölt parasztsonka is sós.
- Annyi vízzel öntjük fel, amely éppen ellepi és odafigyelve a rendszeres átkavarásra, forgatásra.
- Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és hagyjuk szépen főni az egész ételt. A zöldségek több levet fognak engedni, amit attól függően, hogy mennyire szaftos vagy leveses ételt szeretnénk végeredményképpen kapni úgy pótoljuk a vizet.
- A kolbászt és a sonkát is kisebb kockákra vágjuk és az utolsó néhány percre a bográcsra tesszük.
- Miután összeforrt és átforgattuk érdemes kóstolni, fűszerezni és beállítani az általunk kívánt ízt.
- Ha a krumpli "sarkai" már gömbölyödnek, az egy jó jel arra, hogy az ételünk elkészült, de természetesen minden esetben kóstoljunk, abból nem lehet baj.