Bejelentkezés

Blog

Legutóbbi bejegyzések
Paprikás krumpli bográcsban

Paprikás krumpli bográcsban

 

Paprikás krumpli bográcsban

Egy igazi magyar klasszikust mutatunk be nektek: a paprikás krumplit bográcsban. Ha szereted az ízletes és laktató ételeket, akkor ez a videó biztosan fog majd tetszeni. Felkelti az étvágyadat és segít megtanulni hogyan is kell a paprikás krumplit elkészíteni bográcsban. Lépj be a hagyományos magyar ízek világába és fedezd fel, hogyan készíthetsz otthon egy valódi ínyencséget, amelynek illata és íze mindenkit leválaszt a hétköznapi mókuskerékből. Merülj el a bogrács varázslatos világában és élvezd a főzést és gasztronómiai élményeket!
Kategória Főétel
Konyha Magyar

Eszközök

  • Bogrács

Hozzávalók
  

  • 2,5 kg burgonya
  • 150 gramm mangalica szalonna
  • 4 darab paradicsom
  • 1 darab paprika
  • 4 fej vöröshagyma
  • nagyszemű só
  • bors
  • őrölt kömény
  • pirospaprika
  • békéscsabai vastagkolbász
  • füstölt parasztsonka

Instrukciók
 

  • A hagymákat megtisztítjuk és felaprítjuk, míg a burgonyát tisztítás után kockázzuk.
  • A paradicsomot cikkekre vágjuk, a paprikát pedig szintén kisebb kockákra vágjuk
  • Ne feledkezzünk meg arról, hogy 100-150 gramm szalonnát felkockázzunk! Ha ez megvan, akkor mehet is bele a bogrács, hogy kellő mennyiségű zsírt nyerjünk belőle.
  • A zsírra érkezhet a hagyma, ami többszöri kavargatás mellett üvegesre pirítunk, majd ráborítjuk a burgonyát és hagyjuk sülni.
  • Amikor egy kis kérget kaptak a burgonyák, akkor érkezik a fűszerezés, amit először csak óvatosan tegyünk meg, mivel a kolbász és a füstölt parasztsonka is sós.
  • Annyi vízzel öntjük fel, amely éppen ellepi és odafigyelve a rendszeres átkavarásra, forgatásra.
  • Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és hagyjuk szépen főni az egész ételt. A zöldségek több levet fognak engedni, amit attól függően, hogy mennyire szaftos vagy leveses ételt szeretnénk végeredményképpen kapni úgy pótoljuk a vizet.
  • A kolbászt és a sonkát is kisebb kockákra vágjuk és az utolsó néhány percre a bográcsra tesszük.
  • Miután összeforrt és átforgattuk érdemes kóstolni, fűszerezni és beállítani az általunk kívánt ízt.
  • Ha a krumpli "sarkai" már gömbölyödnek, az egy jó jel arra, hogy az ételünk elkészült, de természetesen minden esetben kóstoljunk, abból nem lehet baj.

Videó

Kulcsszó bogrács, paprikás, sült krumpli

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése