Töltött paprika variációk
Töltött paprika variációk
Itt a nyár, a hőmérő lassan kiakad és persze alig várjuk, hogy megkezdjük a jól megérdemelt pihenést. De mielőtt nyaralni sietnénk, a ház körül rengeteg tennivaló felmerül, ilyen többek között a hűtő tartalmának eltüntetése, nehogy mire visszaérjünk romlott ételek fogadjanak.
Hozzávalók
- 4 darab kaliforniai paprika
Instrukciók
- Vágjunk is bele! A kaliforniai paprikákat kettévágjuk, kivesszük a magházat és ezzel el is készült az ételünk alapja, hisz idefogunk betölteni mindenféle földi jót.
- Magyaros változat: A darált hús paprikás-magyaros fűszerezést kap, majd miután a helyére került egy kis roppanós szalonnával fokozzuk az ízeket, végül lilahagymával és egy kis tejföllel, illetve reszelt sajttal lesz teljes ez a változat.
- Indiai verzió: vibrálnak az ízek, lüktetnek az energiák, hisz a paprikát kockázott tofuval töltjük, fűszerezzük, majd ezt a currys ízvilágot gombával és sajttal mégtovább fokozzuk. Ezek a hozzávalók kellemesen kiegészítik egymást, új dimenziókat nyitva az ízlelőbimbók számára.
- Görög kaland: indulunk és elmerülünk ízek tengerében! A fűszert itt is hússal keverjük, majd fetasajtot morzsolunk bele, mivel ez krémesen olvad és az olivabogyó kirobbanó ízével és persze a reszelt sajttal azonnal a görög tenger partjain érezhetjük majd magunkat.
- A pikáns Mexikó: készítsünk egy erőteljesebb töltést is! Ebben a verzióban a fűszerezett húsra bab és jalapeno paprika érkezik, amit persze szintén sajttal fogunk majd lezárni.
- Ha a nyári hőségben nem szeretnénk bent főzőcskézni, akkor érdemes a grillsütőnket segítségül hívni.
- 180-200 fokon nagyon hamar, mindössze 20 perc alatt el is készül majd ételünk.