Panuozzo szendvics pizzakemencében
Panuozzo szendvics pizzakemencében
Tudtad, hogy pizzatésztából nem csak hagyományos pizza vagy épp calzone készíthető? Most egy igazi különlegesség érkezik, amely az olasz gasztronómia egyik gyöngyszeme. Ez az elkészítési mód eredetileg az olasz Campania régióból származik, és a nápolyi pizza alapjaira épül. Kiváló kombinációja a friss, ropogós pizza tésztának és a gazdag, ízletes tölteléknek, mégsem calzone, mivel a töltelék nem sütés előtt, hanem utána kerül bele. Elképesztően egyszerű elkészíteni, és garantáltan elvarázsol majd benneteket az ízével és a textúrájával.
Hozzávalók
Pizzabuci:
- 890 gramm liszt
- 580 gramm víz
- 27 gramm só
- 3 gramm száraz élesztő
Szendvics:
- mozzarella sajt
- saláta
- paradicsom
- sonka
Instrukciók
- A pizzabucik elkészítéséhez a 890 gramm liszt, 580 gramm víz, 27 gramm só és mindössze 3 gramm száraz élesztő összekeverése és alapos dagasztása az első lépés.
- Ebből a mennyiségből 6 darab bucit kapunk. Formázás után 20 órán keresztül a hűtőben kelesztjük.
- Feltétként füstölt erdei sonkát, mozzarella és reszelt sajtot, paradicsomszószt, rukkola salátát választottunk.
- Az ízekkel teli szendvics elkészítéséhez a pizza kemencét 430 fokra fűtöttük, majd a tésztát formázás után lapát segítéségével a forró kemencébe helyeztük, ahol kb 1,5 perc alatt már el is értük a kívánt levegős eredményt.
- Kettényitva (vigyázz nagyon forró!) a szendvicset nincs más dolgotok, mint megtölteni mindenféle ízletes finomsággal majd összezárni és elfogyasztani.