Erdei gombás cheesesteak szendvics burgonya chips-szel, fokhagymás szósszal
Erdei gombás cheesesteak szendvics
Hozzávalók
Steak
- 1 db steak hús pl. Ribeye vagy akár hátszín
- 1 evőkanál Steak fűszer pl. Milestone66 Black
- 200 gramm gomba
- 8 szelet ementáli sajt
- bagett
- ½ fej vöröshagyma felkockázva
- 2 evőkanál vaj
- 150 ml marhahúsleves
- 60 ml tejszín
- 1 evőkanál Worcestershire szósz
- 2 teáskanál kakukkfű
- 100 ml fokhagymás szósz Grate Good Garlic Gilroy szósz
Instrukciók
- A hús mindkét oldalát befűszerezzük és félretesszük pihenni, amíg elkészítjük a szószt.
- A hagymát felaprítjuk majd a gombával együtt vajon párolni kezdjük. Pár perc után a fokhagymát is hozzáadjuk.
- A párolás után felöntjük az alaplével, majd érkezhet is hozzá a tejszín és sűrűkrémes állagúra főzzük, hozzáadjuk a worcestershire szószt, a kakukkfüvet és összeforralás után félretesszük.
- Forró serpenyőn megolvasztjuk a vajat, majd oldalanként néhány percig megsütjük rajta a steak húst.
- Mellette a vékony szeletekre vágott újburgonyát is megsütjük.
- A bagettet kettévágjuk megkenjük a fokhagymás szósszal és amikor steak is megsült felszeleteljük, majd a szeleteket a szendvics alapra tesszük.
- Érkezhet rá néhány szelet sajt, amikor akár zsebsárkány segítségével rá is olvaszthatunk, majd jöhet a gombás szósz és a bagettünk teteje.