Serpenyő szalámis-sajtos pizza
Serpenyős szalámis-sajtos pizza
Érkezzen egy ropogós, de mégis puha, nagyon könnyen elkészíthető finomság, amit először serpenyőben fogunk sütni, majd a feltétek felhelyezése után végül a sütőben fejezzük be, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek és egy levegős, de mégis roppanós végeredményt kapjunk.
Eszközök
- Öntöttvas serpenyő
Hozzávalók
- 500 gramm liszt
- 300 ml langyos víz
- 25 gramm élesztő
- 1 evőkanal olívaolaj
- 150 gramm paradicsomszósz
- 200 gramm reszelt sajt
- 1 csomag szalámi
- 1 evőkanál Milestone66 Italy fűszer
Instrukciók
- Kezdésnek az élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk, majd a liszttel, olajjal és sóval elkeverve addig dagasztjuk, amíg egy feszes állagú, szép tésztát nem kapunk.
- Meleg helyen hagyjuk pihenni 1-1,5 órán keresztül, letakarva.
- Amíg a tészta pihen készítsük el a pizzaszószt, ami nagyon egyszerű hisz elég csak elkeverjük a paradicsomszószt a fűszerkeverékkel.
- Amikor a tészta megkelt osszuk fel 2-3 egyenlő részre, attól függően mekkora a serpenyő és milyen vastag pizzát szeretnénk kapni.
- A serpenyőt hevítsük tűzforróra, majd a kinyújtott tésztát bele is helyezhetjük. Érkezhet is a pizzaszósz, a rengeteg sajt és persze a szalámi.
- Amint a pizzánk alja már láthatóan átsült át is dobhatjuk a 250-280 fokra befűtött sütőbe és süssük addig, amíg a sajt szépen ráolvad és megsül.
- Azonnal szeletelhetjük és készíthetjük a következő adagot, mivel nagyon gyorsan el fog fogyni!