Túrógombóc málnás-ribizlis öntettel
Szétesésmentes túrógombóc málnás-ribizlis öntettel
Hozzávalók
Túrógombóc
- 500 gramm rögös túró
- 500 ml tej
- 1 evőkanál vaj
- 100 gramm zsemlemorzsa
- 150 gramm búzadara
- 80 gramm cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
Öntet
- 100 gramm málna
- 100 gramm ribizli
- 50 gramm kristálycukor
- 1 evőkanál vanília puding
- 30 ml víz
Instrukciók
- A vajat felolvasztjuk és megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát, majd félretesszük egy olyan edényben, amiben majd könnyedén tudjuk forgatni a gombócokat.
- A tejet elkezdjük hőkezelni egy nagyobb lábasban, érkezhet bele a búzadara, hogy egy sűrű tejbegrízt alkossunk amibe a cukrot a végén keverjük el.
- Ráreszeljük a citromhéjat, majd érkezik a túró és alaposan összekeverjük, de ne lepődjünk meg, nagyon ragadós lesz. Egységes gombócokat alkotunk belőle.
- Az öntethet a ribizlit és a málnát hőkezeljük, amikor szépen elkezd olvadni, akkor cukrot is hozzáöntjük és főzni kezdjük. Először folyós lesz, majd egyre sűrűbb.
- A vízben feloldjuk a vanília pudingot, majd ráöntjük a gyümölcsökre és összefőzzük. Sűrű szószt fogunk kapni.
- A gombócokat átforgatjuk a morzsába, ez szépen rá fog majd ragadni, aztán leöntjük és mindennel elkészültünk.