Tócsni cowboy kaviárral
Tócsni Cowboy kaviárral
A tócsni cowboy kaviárral egy újragondolt változata a hagyományos magyar tócsninak, amit a Vadnyugat ízeivel fűszerezünk, tehát egy igazi fúziós receptet láthattok. A videóban bemutatjuk, hogyan készítheted el ezt az extravagáns ételt otthon, lépésről lépésre.
Hozzávalók
Tócsni
- 1 kg sárga, szép burgonya
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál finomliszt
- olaj a sütéshez
Cowboy kaviár
- 1 darab piros kaliforniai paprika
- 1 darab narancs kaliforniai paprika
- 1 darab sárga kaliforniai paprika
- 1 darab zöld kaliforniai paprika
- 2 evőkanál jalapeno paprika karika pl. Milestone66 Jalapeno
- 1 darab mangó
- 1 darab konzerv csemegekukorica
- 3 evőkanál szeletelt fekete olívabogyó
- 1 darab konzerv feketeszemű bab lecsöpögtetve, átöblítve
- 1 darab konzerv fehér színű bab lecsöpögtetve, átöblítve
- 2 darab avokadó
- 1 csokor koriander levél
Öntet:
- 50 ml olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál ecet
- 1 teáskanál cukor
- 1 evőkanál SPG só, bors, fokhagyma
Instrukciók
- Először a cowboy kaviárt fogjuk elkészíteni, aminek semmi köze a valódi kaviárhoz, csak a zöldségek-gyümölcsökből álló salátának az izgalmas elnevezése.
- Az avokádót, mangót, paprikát, olivabogyót nagyjából egységes méretű darabokra vágunk, majd összekeverjük a babokkal, jalapeno paprikával, kukoricával.
- Végül nyakon öntjük az öntettel, ami olajból, citromléből, ecetből, kis cukorból és persze fűszerből áll és alaposan összeforgatjuk és mehet is a hűtőbe.
- A tócsni elkészítése nagyon egyszerű, elég csak a burgonyát meghámozni, lereszelni, besózni, majd 10-15 perc után alaposan kinyomkodni a nedvességet belőle, ezután pedig tojással, liszttel, fűszerrel elkeverni.
- Serpenyőben vagy rostlapon süssük mindkét oldalát aranybarnára a tócsniknak, majd tálaláskor kanalazzunk rá a kaviárból, mellé pedig fokhagymás szószt ajánlunk kiegészítésnek.