Bejelentkezés

Blog

Legutóbbi bejegyzések
Serpenyő szalámis-sajtos pizza

Serpenyő szalámis-sajtos pizza

 

Serpenyős szalámis-sajtos pizza

Érkezzen egy ropogós, de mégis puha, nagyon könnyen elkészíthető finomság, amit először serpenyőben fogunk sütni, majd a feltétek felhelyezése után végül a sütőben fejezzük be, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek és egy levegős, de mégis roppanós végeredményt kapjunk.
Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 20 perc
Összesen 35 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar, Olasz
Mennyiség 4 adag

Eszközök

  • Öntöttvas serpenyő

Hozzávalók
  

  • 500 gramm liszt
  • 300 ml langyos víz
  • 25 gramm élesztő
  • 1 evőkanal olívaolaj
  • 150 gramm paradicsomszósz
  • 200 gramm reszelt sajt
  • 1 csomag szalámi
  • 1 evőkanál Milestone66 Italy fűszer

Instrukciók
 

  • Kezdésnek az élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk, majd a liszttel, olajjal és sóval elkeverve addig dagasztjuk, amíg egy feszes állagú, szép tésztát nem kapunk.
  • Meleg helyen hagyjuk pihenni 1-1,5 órán keresztül, letakarva.
  • Amíg a tészta pihen készítsük el a pizzaszószt, ami nagyon egyszerű hisz elég csak elkeverjük a paradicsomszószt a fűszerkeverékkel.
  • Amikor a tészta megkelt osszuk fel 2-3 egyenlő részre, attól függően mekkora a serpenyő és milyen vastag pizzát szeretnénk kapni.
  • A serpenyőt hevítsük tűzforróra, majd a kinyújtott tésztát bele is helyezhetjük. Érkezhet is a pizzaszósz, a rengeteg sajt és persze a szalámi.
  • Amint a pizzánk alja már láthatóan átsült át is dobhatjuk a 250-280 fokra befűtött sütőbe és süssük addig, amíg a sajt szépen ráolvad és megsül.
  • Azonnal szeletelhetjük és készíthetjük a következő adagot, mivel nagyon gyorsan el fog fogyni!

Videó

Kulcsszó öntöttvas, pizza, serpenyő

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése