Reuben szendvics

Reuben szendvics
A klasszikus Reuben szendviccsel kapcsolatban több legenda is kering a világon. Mi most egy gyors, egyszerű változatot készítünk el, aztán a kajakómától kidőlünk, hisz még egy kis ropogós chips-szel és roppanós jalapenoval is kiegészítettük az ebédet.
Hozzávalók
- 4 szelet rozskenyér
- 8 szelet marhasonka BBQ marhaszeggyel kiváltható
- 8 szelet svájci sajt
- 200 gramm majonéz
- 60 gramm ketchup
- 30 gramm savanyú káposzta
- 1 evőkanál Milestone66 SPG+ fűszerkeverék
- 2 evőkanál szobahőmérsékletű vaj
Tálaláshoz:
- chips
- roppanós jalapeno paprika
Instrukciók
- Vágjuk fel a kenyeret egységes szeletekre. Ehhez a recepthez rozskenyér ajánlott.
- Készítsük el az orosz szószt, amihez ketchupra, majonézre, fűszerre és savanyú káposztára lesz szükség. Kaprot és tormát is tehetünk bele ízlés szerint.
- A rozskenyér szeletet kenjük meg a krémmel, majd rétegezzünk rá sajtot és sonkát.
- A tetejére szintén helyezzünk szószt, majd érkezhet a záró kenyér, amit megvajazunk kívülről.
- A kenyereket helyezzük rostlapra (vajas oldallal lefelé) és a fenti oldalt is vajazzuk meg.
- Amikor az alja már megsült, fordítsuk meg és süssük addig, amíg a másik oldal is megpirul és a sajt megolvad.