Bejelentkezés

Blog

Legutóbbi bejegyzések
Magyaros krumplis prósza gazdagon

Magyaros krumplis prósza gazdagon

 

Magyaros krumplisprósza gazdagon

Biztos vagyok benne, hogy mindenki álmából felkeltve is fel tud sorolni legalább egy tucat krumplis ételt és arra is fogadni mernék, hogy a prósza nem lesz közte. De mégis mi az a prósza Ha még nem ismered, akkor itt az idő, hogy elkészítsük a főleg Vas, Zala és Somogy vármegyékben ismert ételt: krumplis prósza gazdagon.
Előkészítési idő 10 perc
Elkészítési idő 25 perc
Kategória Köret, Reggeli
Konyha Magyar
Mennyiség 4 adag

Hozzávalók
  

  • 2 darab tojás
  • 3 darab nagyobb szem krumpli
  • 2 darab 150 grammos kefir
  • néhány evőkanál liszt
  • 1 teáskanál magyaros fűszer

Feltétek

  • kolbász, szalonna, sajt, tejföl

Instrukciók
 

  • A krumplikat hámozzuk meg, majd vágjuk egységes karikákra és helyezzük egy kikent tepsibe.
  • A réseket apróbb darabokkal egészítsük ki, majd alaposan sózzuk meg, hisz ahogy anyósom is mondja: a krumpli szereti a sót.
  • A tészta elkészítése gyerekjáték, a tojás, a kefir, a fűszer és néhány evőkanál liszt segítségével készítsünk egy sűrű, csomómentes palacsintatésztát, amit rá is önthetünk a krumplira.
  • Már akár süthetnénk is, de előbb még érkezzen rá néhány szelet kolbász és szalonna, csak az íze kedvéért.
  • Ne felejtsük el sajttal is megszórni, illetve akár lilahagyma is kerülhet rá.
  • A 180 fokos sütőben süssük addig, amíg a tészta aranybarna nem lesz, majd szeleteljük fel és kóstolhatjuk is.
  • Lelocsolhatjuk tejföllel, de ha natúran sütjük meg, akkor az édesszájúak akár lekvárral is kiegészíthetik.
  • Készítsétek el, reméljük nálatok is nagy kedvenc lesz. Jó étvágyat!

Videó

Kulcsszó gazdagon, krupli, prósza, recept

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése