Magyaros krumplis prósza gazdagon
Magyaros krumplisprósza gazdagon
Biztos vagyok benne, hogy mindenki álmából felkeltve is fel tud sorolni legalább egy tucat krumplis ételt és arra is fogadni mernék, hogy a prósza nem lesz közte. De mégis mi az a prósza Ha még nem ismered, akkor itt az idő, hogy elkészítsük a főleg Vas, Zala és Somogy vármegyékben ismert ételt: krumplis prósza gazdagon.
Hozzávalók
- 2 darab tojás
- 3 darab nagyobb szem krumpli
- 2 darab 150 grammos kefir
- néhány evőkanál liszt
- 1 teáskanál magyaros fűszer
Feltétek
- kolbász, szalonna, sajt, tejföl
Instrukciók
- A krumplikat hámozzuk meg, majd vágjuk egységes karikákra és helyezzük egy kikent tepsibe.
- A réseket apróbb darabokkal egészítsük ki, majd alaposan sózzuk meg, hisz ahogy anyósom is mondja: a krumpli szereti a sót.
- A tészta elkészítése gyerekjáték, a tojás, a kefir, a fűszer és néhány evőkanál liszt segítségével készítsünk egy sűrű, csomómentes palacsintatésztát, amit rá is önthetünk a krumplira.
- Már akár süthetnénk is, de előbb még érkezzen rá néhány szelet kolbász és szalonna, csak az íze kedvéért.
- Ne felejtsük el sajttal is megszórni, illetve akár lilahagyma is kerülhet rá.
- A 180 fokos sütőben süssük addig, amíg a tészta aranybarna nem lesz, majd szeleteljük fel és kóstolhatjuk is.
- Lelocsolhatjuk tejföllel, de ha natúran sütjük meg, akkor az édesszájúak akár lekvárral is kiegészíthetik.
- Készítsétek el, reméljük nálatok is nagy kedvenc lesz. Jó étvágyat!