Indiai naan kenyér lencsés-diós krémmel
Indiai naan kenyér lencsés-diós krémmel
Nem kell messze utazni, ha egy kis egzotikus ízkombinációra vágyunk, hiszen az alapanyagok ott lapulnak a spájzban!A különböző textúrák és ízek harmóniája igazi gasztronómiai kalandot ígérnek, melyek minden bizonnyal lenyűgözik majd a családot és a barátokat is.Készülj fel egy egyszerű, ám remek ételre, amely egészséges és különleges összetevőkből áll össze.
Eszközök
- Öntöttvas serpenyő
Hozzávalók
Naan kenyér
- 150 gramm joghurt
- 100 ml víz
- 5 gramm élesztő
- 1 teáskanál só
- 350 gramm liszt
- ízlés szerint vaj
Krém
- 150 gramm lencse
- 1 marék dió vagy más olajos mag
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 1 kávéskanál balzsamecet
- 1 evőknaál Milestone66 Indiai fűszerkeverék
Zöldségek
- oliva bogyó
- szeletelt paradicsom
- uborka
- paprika
- avokádó
Instrukciók
- Először is, keverjük össze a langyos vizet és az élesztőt, majd amikor felfutott keverjük hosszú a joghurtot. Adjuk hozzá a lisztet és a sót, majd gyúrjunk egy rugalmas tésztát, amit letakarva fél órát pihentetünk.
- Miután megkelt, osszuk nyolc részre a tésztát, majd mindegyiket nyújtsuk laposra.
- Melegítsük fel nagyon forróra serpenyőt, majd süssük ki benne egyenként a kenyereket. Ha kész, vékonyan kenjük meg vajjal.
- A krém elkészítése már gyerekjáték: a lencsét, a dióféléket, a zöldségeket és a fűszert az olajjal együtt tegyük egy késes aprítóba és dolgozzuk össze.
- Ha krémesebb, kenhetőbb állagot szeretnénk elérni használjunk hozzá több olajat.
- Amikor minden elkészült, akkor a naan kenyeret vágjuk vagy tépjük több részre, kenjünk rá a krémből és válasszunk hozzá egy szimpatikus zöldséget.