Bejelentkezés

Blog

Legutóbbi bejegyzések
Indiai naan kenyér lencsés-diós krémmel

Indiai naan kenyér lencsés-diós krémmel

 

Indiai naan kenyér lencsés-diós krémmel

Nem kell messze utazni, ha egy kis egzotikus ízkombinációra vágyunk, hiszen az alapanyagok ott lapulnak a spájzban!
A különböző textúrák és ízek harmóniája igazi gasztronómiai kalandot ígérnek, melyek minden bizonnyal lenyűgözik majd a családot és a barátokat is.
Készülj fel egy egyszerű, ám remek ételre, amely egészséges és különleges összetevőkből áll össze.
Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 20 perc
Összesen 35 perc
Kategória Szendvicskrém
Konyha Indiai

Eszközök

  • Öntöttvas serpenyő

Hozzávalók
  

Naan kenyér

  • 150 gramm joghurt
  • 100 ml víz
  • 5 gramm élesztő
  • 1 teáskanál
  • 350 gramm liszt
  • ízlés szerint vaj

Krém

  • 150 gramm lencse
  • 1 marék dió vagy más olajos mag
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 1 kávéskanál balzsamecet
  • 1 evőknaál Milestone66 Indiai fűszerkeverék

Zöldségek

  • oliva bogyó
  • szeletelt paradicsom
  • uborka
  • paprika
  • avokádó

Instrukciók
 

  • Először is, keverjük össze a langyos vizet és az élesztőt, majd amikor felfutott keverjük hosszú a joghurtot. Adjuk hozzá a lisztet és a sót, majd gyúrjunk egy rugalmas tésztát, amit letakarva fél órát pihentetünk.
     
  • Miután megkelt, osszuk nyolc részre a tésztát, majd mindegyiket nyújtsuk laposra.
  • Melegítsük fel nagyon forróra serpenyőt, majd süssük ki benne egyenként a kenyereket. Ha kész, vékonyan kenjük meg vajjal.
  • A krém elkészítése már gyerekjáték: a lencsét, a dióféléket, a zöldségeket és a fűszert az olajjal együtt tegyük egy késes aprítóba és dolgozzuk össze.
  • Ha krémesebb, kenhetőbb állagot szeretnénk elérni használjunk hozzá több olajat.
  • Amikor minden elkészült, akkor a naan kenyeret vágjuk vagy tépjük több részre, kenjünk rá a krémből és válasszunk hozzá egy szimpatikus zöldséget.

Videó

Kulcsszó dió, kenyér, krém, lencse, naan, vegán

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése