Bejelentkezés

Blog

Legutóbbi bejegyzések
Görög feta falatok

Görög feta falatok

 

Görög feta falatok

Ma egy olyan finomságot készítünk, amivel egyenesen Görögországba kalauzolunk el titeket.
A legenda szerint a juh és kecsketejből készített feta sajt egyenesen a Olümposzi istenek korából származik és azért ennyire finom, mert az állatok a réteken, mezőkön többféle fűszernövényt is lelegelnek.
Nagyon szeretjük ezt a rendkívül sós sajtot, viszont most saláta helyett leveles tésztába fogjuk tenni, hogy egy páratlan snacket kapjunk.
Következzen a mai különlegességünk, a Sült feta falat mézzel leöntve, tökmaggal szórva.
Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 15 perc
Összesen 30 perc
Kategória Snack
Konyha Görög
Mennyiség 4 adag

Eszközök

  • Milestone66 Görög fűszerkeverék

Hozzávalók
  

  • 1 csomag feta sajt
  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 1 evőkanál tökmag
  • 1 evőkanál Milestone66 Görög fűszerkeverék
  • 1 darab tojás

Instrukciók
 

  • Kezdhetjük a receptet? Ha igen, akkor a leveles tésztát nyújtsuk ki, vágjuk fel egyenlő részekre, majd helyezzünk bele egy darab fetasajtot. A sajt könnyen törik, de ez nem fog levonni az ízélményből.
  • Miután a tésztát behajtottuk és a szélét rányomkodtuk, a felesleges tésztát levághatjuk, hogy majd egy újabb adagnál felhasználjuk.
  • A falatokat kenjük át tojással, szórjuk meg szezámmaggal és már mehetnek is a 180 fokra előmelegített sütőbe.
  • Figyeljünk oda, mert a leveles tészta könnyen megsül, alig néhány percre lesz szükségünk.
  • A különleges falatkákra még forrón rácsorgatjuk a mézet és megszórjuk a tökmaggal.
  • Készítsétek el bátran, nem fogtok csalódni! Jó étvágyat!

Videó

Kulcsszó feta sajt, snack

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése