Görög feta falatok
Görög feta falatok
Ma egy olyan finomságot készítünk, amivel egyenesen Görögországba kalauzolunk el titeket.A legenda szerint a juh és kecsketejből készített feta sajt egyenesen a Olümposzi istenek korából származik és azért ennyire finom, mert az állatok a réteken, mezőkön többféle fűszernövényt is lelegelnek.Nagyon szeretjük ezt a rendkívül sós sajtot, viszont most saláta helyett leveles tésztába fogjuk tenni, hogy egy páratlan snacket kapjunk.Következzen a mai különlegességünk, a Sült feta falat mézzel leöntve, tökmaggal szórva.
Eszközök
- Milestone66 Görög fűszerkeverék
Hozzávalók
- 1 csomag feta sajt
- 1 csomag leveles tészta
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál szezámmag
- 1 evőkanál tökmag
- 1 evőkanál Milestone66 Görög fűszerkeverék
- 1 darab tojás
Instrukciók
- Kezdhetjük a receptet? Ha igen, akkor a leveles tésztát nyújtsuk ki, vágjuk fel egyenlő részekre, majd helyezzünk bele egy darab fetasajtot. A sajt könnyen törik, de ez nem fog levonni az ízélményből.
- Miután a tésztát behajtottuk és a szélét rányomkodtuk, a felesleges tésztát levághatjuk, hogy majd egy újabb adagnál felhasználjuk.
- A falatokat kenjük át tojással, szórjuk meg szezámmaggal és már mehetnek is a 180 fokra előmelegített sütőbe.
- Figyeljünk oda, mert a leveles tészta könnyen megsül, alig néhány percre lesz szükségünk.
- A különleges falatkákra még forrón rácsorgatjuk a mézet és megszórjuk a tökmaggal.
- Készítsétek el bátran, nem fogtok csalódni! Jó étvágyat!