Carbonara BBQ Pork Belly Burnt Ends császárhússal
Carbonara BBQ Pork Belly Burnt Ends császárhússal
Egy igazán különleges ételre fókuszálunk, amelyet garantáltan imádni fogtok. Ma elkészítjük a legfinomabb carbonara spagettit BBQ porky belly burnt ends-zel, sima sós-húsos szalonna helyett! Ez az étel egyszerűen elképesztő ízrobbanást fog okozni az ízlelőbimbóidnak.
Hozzávalók
BBQ császárhús
- 1 kg császárhús
- 150 ml BBQ szósz
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál vaj
- Milestone66 SPG+ fűszer
Carbonara spagetti
- 500 gramm spagetti tészta
- 8 darab tojás sárgája
- 1 merőkanál tészta főzővíz
- csipet őrölt szerecsendió
Instrukciók
- A császárhúst lebőrözzük és 2x2 cm-es kockákra vágjuk, majd a fűszerrel és kevés olajjal összekeverjük. 2 órán keresztül 130 fokon sütjük.
- Amikor eltelt ennyi idő a húsokat egy mélyebb eszközbe helyezzük és ráöntjük a mézet, a vajat, a bbq szószt, majd összeforgatjuk és lefedve sütjük tovább még legalább 1 órát, amíg a szósz összesül a hússal.
- A carbonarához a tésztát kifőzzük sós tiszta vízben, addig közben a tojásokat szét választjuk, mert csak a sárgájára lesz szükségük.
- A tojás sárgájába belereszeljük a sajtot, megszórjuk szerecsendióval, fűszerezzük kissé, majd alaposan összekeverjük és közben a tészta főzővízéből is adunk hozzá 1 merőkanállal.
- A szószt ráöntjük a leszűrt tésztára, nagyon alacsony hőn egy kissé összeforgatjuk, hogy krémes állagot kapjunk, majd tálalhatunk is, amit a bbq császárral koronázunk meg.