Babos lecsó bográcsban
Babos lecsó bográcsban
Egy igazi magyaros ételre fókuszálunk: a babos lecsóra. Ha szereted a gazdag és ízletes ételeket, akkor ez a videó segít megtanulni a babos lecsó elkészítését. Fedezd fel velünk a hagyományos magyar konyha világát és készíts otthon egy ínycsiklandó ételt, amely friss zöldségekből, babból és fűszerekből készül. Merülj el a fűszeres illatok és a gazdag ízek világában, és készülj fel egy tartalmas és ízletes ételre, amely mindenki számára örömforrássá válik.
Eszközök
- Rakéta bográcsozó
- Bogrács
Hozzávalók
- 250 gramm TV paprika
- 250 gramm zöld kápia paprika
- 250 gramm piros kápia paprika
- 250 gramm balatoni csípős paprika
- 250 gramm bogyiszlói paprika
- 1 darab hegyes erős paprika
- 8 fej vöröshagyma
- 3 szál újhagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 kg fürtös paradicsom
- 1 konzerv fehér bab
- 1 konzerv vörös bab
- 200 gramm füstölt szalonna
- 2 evőkanál piros paprika
- 1 evőkanál őrölt bors
- 2 evőkanál őrölt kömény
- 2 evőkanál nagyszemű só
- 1 szál kolbász
- 200 gramm füstölt paraszt sonka
Instrukciók
- A paprikákat felkarikázzuk, a hagymát, újhagymát, fokhagymát és a paradicsomot is összevágjuk.
- A bogrács alatt megrakjuk a tüzet, majd a szalonna érkezhet is bele, hogy kellő zsírt engedjen magából.
- Erre a zsírra érkeznek rá a hagymák, amit folyamatos kavargatás mellett sütünk meg, majd önthetjük is rá a paprikavariációkat.
- A paprika levet fog engedni, majd végül összeesik. Ekkor érkezhet a fűszerezés, illetve a paradicsom.
- Miután a paradicsom levet eresztett felönthetjük vízzel, annak megfelelően mennyire szeretjük lazán a lecsót.
- A kolbász bőrét húzzuk le, majd karikákra vágjuk. A parasztsonkát pedig kockázzuk.
- Be is dobhatjuk ezeket a hozzávalókat a bográcsba, majd folyamatos kóstolás és fűszerezés után hozzáönthetjük a babot.
- A bab már alapból puha, így elég csak összesülnie az ételnek és már készen is van a babos bográcsos lecsó.